Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų sriuba

puiku , radau cia ko norejau, kaip pasidaryti pomidoriene 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šiandien pirmąkart viriau pomidorienę..labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
aš darau labai paprastai... į verdantį vandenį sudedu kelias smulkintas bulves, pakelį ryžių, pakepintas morkas su svogūnais ir marinuotus be odelių kubeliais pjaustytus pomidorus... dedu pora sultinio kubelių, keletą lauro lapelių ir pipirų.. jei norisi aštriau tai dedu keletą šaukštų pomidorų padažo ax.gif
Atsakyti
Jautienos ir pomidoru sulciu sriuba.

Truputyje vandens isverdu kubeliais pjaustytas bulves, tada supilu pomidoru sultis (is pakeliu su druskele ir neskiestos,tirstos) sudedu raudona smulkiai pjaustyta paprika, konservuotu pupeliu ir kukuruzu (is skardiniu,be skysciu).Pries tai bunu keptuveje gerai apkepus jautienos file kubeliais ir su prieskoniais, ja taip pat sudedu i puoda. Kai viskas sudeta lieka tik prieskoniai druska, pipirai, aitrioji paprika, raudonelis arba bazilikas. Viska verdu kol truputeli patysta. Valgom su trupuciu grietines ir ziupsneliu tarkuoto suriaus. Sriuba gan tirsta ir soti thumbup.gif Labai labai skanu.
Atsakyti
[quote=izabele1,2010 02 20, 17:56]
Jautienos ir pomidoru sulciu sriuba.

Truputyje vandens isverdu kubeliais pjaustytas bulves, tada supilu pomidoru sultis (is pakeliu su druskele ir neskiestos,tirstos) sudedu raudona smulkiai pjaustyta
Izabele1, 4u.gif -nuostabi įdėja virti su pomidorų sultimis.
Aš,žiemos metu esu virusi iš konservuotų savose sultyse pomidorų.
Puikus receptas-Šaunuolė 4u.gif -manjis patiko. 4u.gif
Atsakyti
Šiandien viriau pomidotų sriubą ir visi valgytojai sakė, kad buvo skanu. Dalinuosi receptu.

Reikės:
1kg pomidorų
300g faršo (naudojau kiaulieną)
150-200g pievagrybių
1 didokos morkos
0,5l pomidorų sulčių
2 sultinio kubelių arba tikro namie gaminto sultinio
2 saujos ryžių
kieto sūrio (naudojau "Džiugą")
žalių petražolių
4 skiltelių česnako
1 vidutinio svogūno
mėgiamų prieskonių (naudojau garam masala, salierų sėklas, baziliką, kiaulienos prieskonius, truputį druskos, imbierą (džiovintą, smulkintą))

Sultinyje verdame ryžius. Keptuvėje įkaitiname aliejų arba sviestą (jei naudojame indiškus prieskonius, tai juo čia ir pakepiname), jame pakepiname smulkiai pjaustytą česnaką ir svogūną. Tada į visą tai dedame faršą. Pakepame jį su prieskoniais ir metame jį į puodą. Toliau keptuvėje kepame pievagrybius, morkas. Taip pat viską sudedame į puodą, užpilame pomidorų sultimis.
Pomidorus užpilame karštu vandeniu ir nulupame odelę, supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę. Ten leidžiame jiems gerai pasitroškinti, kol vietoj kubelių keptuvėje rasime gardžiai kvepiančią vientisą masę. Keptuvės turinį sukrečiame į puodą ir leidžiame visai sriubai dar pavirti apie 10min. Jei mėgstate aštriau, galima įpjaustyti čili pipiriukų porą ar įpilti kelis lašelius tabasco prieskonių.
Patiekiame dubenėliuose, ant viršaus užbarstome smulkiai pjaustytų petražolių ir tarkuoto sūrio.
Labai skanu valgyti su paskrudintu batonu, bet galima ir be jo arba su paprastu batonu.

Skanaus wink.gif

Gana greitai paruošiama ir labai gardu.
Atsakyti
QUOTE(Eimy @ 2010 02 07, 12:16)
aš darau labai paprastai... į verdantį vandenį sudedu kelias smulkintas bulves, pakelį ryžių, pakepintas morkas su svogūnais ir marinuotus be odelių kubeliais pjaustytus pomidorus... dedu pora sultinio kubelių, keletą lauro lapelių ir pipirų.. jei norisi aštriau tai dedu keletą šaukštų pomidorų padažo  ax.gif

o as vietoje padazo,dedu pomidoru pastos-super.
Atsakyti
pomidoriene darau labai paprastai,kadangi megstam trintas sriubas tai tokia pomidoriene ir darom.
jum reikes:
kokiu 4konservuotu induku pomidoru
biski grietineles
cesnakelio
pomidorus dedam i puoda,uzverdam.kai uzverda as juos sublenderiuoju,tada ipilu grietineles sakyciau pilu apie150gr,cesnakelio,pipiriuko ir uzverdu.15minuciu ir sriuba jau garuoja.kartais net cesnako nereikia,nes pomidorai buna jau su viskuo 4u.gif
Atsakyti
[quote=dvynuke85,2010 03 08, 14:03]
pomidoriene darau labai paprastai,kadangi megstam trintas sriubas tai tokia


Dvynuke85 4u.gif
Man patiko receptukas,labai ydomus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eimy @ 2010 02 07, 14:16)
aš darau labai paprastai... į verdantį vandenį sudedu kelias smulkintas bulves, pakelį ryžių, pakepintas morkas su svogūnais ir marinuotus be odelių kubeliais pjaustytus pomidorus... dedu pora sultinio kubelių, keletą lauro lapelių ir pipirų.. jei norisi aštriau tai dedu keletą šaukštų pomidorų padažo  ax.gif



Darau labai panasiai, tik pomidorus dedu sviezius, skaniai iseina bigsmile.gif
Atsakyti
Na ir as paradysiu kaip vesdu pamidorine blush2.gif
0.5lt pomidoru be odeliu savo sultyse (vasara, sviezius naudoju bet tada + pomidoru sultys)
pakepinu ant sviesto svoguna, morkas. I verdanti vandeni dedu bulves ir farsa. Veliau dedu pomidorus paruostus(supjaustytus su visomis sultimis)ir visa misini kuri pakelinau. Dar ispaudziu i siuba keciupo, ipilu sauksta obuoliu acto, dedu baziliko, ir sulinio kubeliu smile.gif skanaus 4u.gif
Dar parasysiu pomidoru astresne thumbup.gif
0.5lt pomidoru be odeliu savo sultyse (vasara, sviezius naudoju bet tada + pomidoru sultys)
Pakepinu, kiauliena juostelemis, ir svoguna. viska verciu i puoda, idedu aitriuosios paprikos supjaustytos, puse samcio acto tiek pat cukraus druskos truputi. baigiant virti supilu isplakta kiausinio baltyma pamaisau ir isjungiu bigsmile.gif
Skanaus 4u.gif
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti